The Shortest Yard: onrustige rust voor zeven NFL’ers

Actiefoto uit de NFL

Foto: SXC

Zo, er kregen even andere zaken voorrang, maar we zijn weer back in business. Tijd voor een inhaalslag met deze nieuwe ‘Shortest Yard’, maar gelukkig valt er weinig in te halen. De NFL ligt dezer dagen stiller dan een zeilboot met tegenwind. De transfers zijn gedaan, de eerste trainingskampen achter de rug en de volgende laten nog een paar weken op zich wachten. Maar voor een paar NFL-spelers is die rustige tijd een periode om erg onrustig van te worden.

Half maart verscheen deze lijst op NFL.com, met daarop de 85 meest begeerde free agents. Veteranen die al vijf à tien jaar hun achterste eraf spelen in de NFL, transfervrij zijn en dus een klapper dachten te gaan maken. We zijn inmiddels bijna honderd dagen verder en voor zeven van hen laat die klapper nog steeds op zich wachten. En dan weet je… ik heb een probleem. En in het ene geval is dat logischer verklaarbaar dan in het andere.

Neem nu Brandon Lloyd (nr 72 op de lijst), die heeft nooit bekend gestaan om zijn werklust. Op een gegeven moment zijn je tweede kansen dan op. Over tweede kansen gesproken: Chris ‘Beanie’ Wells (nr 63) heeft het zó beroerd gedaan bij de Arizona Cardinals dat hij maar moet hopen dat hij er nog een krijgt. Verder dan een proeftraining bij Jacksonville kwam hij tot op heden niet. En Richard Seymour (nr 32), daarvan kunnen we zelfs op deze afstand wel concluderen dat hij iets té kieskeurig is, als je zelfs met je hometown Falcons niet tot een akkoord kunt komen.

Maar er zijn ook spelers waarvan je niet begrijpt waarom ze nu moeten vrezen voor het eind van hun loopbaan. John Abraham (nr 68) naar Denver… waarom die logische deal niet al weken rond is, is niet uit te leggen. En neem Brandon Moore (nr 27). Als (oud-)speler voor de New York Jets kun je nooit een heel indrukwekkende highlight video hebben over afgelopen seizoen, maar hij moet met zijn ervaring en kwaliteiten toch van waarde kunnen zijn voor teams, al is het maar als backup, bij blessures. Zelfde geldt voor Eric Winston (nr 43).

En dan is er nog Israel Idonije (nr 62).  Die wel voor een goed team speelde, de Chicago Bears. Het daar meer dan behoorlijk deed, 7,5 sacks. En die, ondanks zijn gevorderde leeftijd (32), blijkbaar zowel bij de Bears als bij elk ander team in de NFL compleet uit beeld is. Ja, het zijn soms rare jongens, die Amerikanen.

Snelle soundbites

In 19 years covering the NFL, today’s showing by Matt Flynn, Tyler Wilson, Terrelle Pryor and Matt McGloin rates as one of the worst in memory. Raiders-volger Steve Corkran is, op zijn zachtst gezegd, niet onder de indruk van de quarterbacks van de Raiders.

Ok, dat is dan ook weer duidelijk. Dat de Raiders de Super Bowl dit jaar niet gingen winnen, wisten we al. Maar inmiddels is wel duidelijk dat ze al hun handjes dicht mogen knijpen als ze een potje weten te winnen. Waar parity in de NFL meer dan in welke league ook hoogtij viert, zijn de Oakland Raiders de uitzondering op de regel. Samen met de Jacksonville Jaguars natuurlijk.

Literally, my butt caught on fire. Donte Stallworth over de crash met een heteluchtballon, die hem bijna zijn leven kostte.

New York had dankzij de Jets al de butt fumble, maar nu hebben ze in ’s lands hoofdstad Washington DC er ook een attractie bij: een speler wiens achterwerk letterlijk on fire stond. Donte Stallworth trakteerde zijn (inmiddels voormalige) vriendin op een vluchtje in een heteluchtballon, komt dat ding in aanraking met een hoogspanningsleiding. Als je dan geen kandidaat bent voor de prijs van comeback player of the year, weten wij het ook niet meer.

Tussen Draft en preseason is het komkommertijd in de NFL. In deze periode blikt One Yard Short eens per week terug op de week die is geweest en wat ons daarin opviel, in de rubriek The Shortest Yard. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s